25 iulie 2024

Monumente în mijlocul junglei luxuriante

2 min read
cele 7 minuni ale lumii

Care este primul lucru care vă vine în minte atunci când vă gândiți la o vacanță în Mexic? Să fie oare mâncarea mexicană? Sau poate muzica tradițională mexicană? În articolul ce urmează vă propunem să explorăm împreună o atracție cel puțin atât de emblematică a acestei țări. Haideți așadar să pornim la drum, să vedem câte sunt de făcut!
Considerată una dintre cele 7 minuni ale lumii, din anul 2007, Chichen Itza este un oraș mayaș antic situat în Peninsula Yucatan din Mexic, parte a patrimoniului UNESCO din 1988. Principala atracție de la Chichen Itza este impunătorul El Castillo, cunoscut și sub numele de Templul lui Kukulkan. Această piramidă masivă numără exact 365 de trepte, reprezentând zilele anului. Vizitatorii pot urca în vârf pentru o vedere uluitoare a peisajului din jur.


O altă clădire emblematică ce face orașul demn de încadrarea sa ca una din cele 7 minuni ale lumii, este Templul Războinicilor. Acesta este compus dintr-o piață mare deschisă, înconjurată de coloane și sculpturi complicate. În apropiere se află Piața celor 1000 de coloane, un complex impozant de coloane care susținea odinioară un acoperiș masiv.
Vizitatorii pot explora, de asemenea, Observatorul, care era folosit de mayași pentru a studia astronomia, sau pot vizita terenul de bal, cel mai mare din America, unde se juca un joc asemănător baschetului.

Chichen Itza găzduiește, de asemenea, o varietate de temple mai mici, morminte și alte structuri, toate oferind o privire asupra istoriei și culturii bogate a civilizației antice Maya. Dincolo de toate aceste monumente ale Antichității sud-americane, demne de un loc între cele 7 minuni ale lumii, se găsește junglă luxuriantă din jurul sitului, făcând deliciul celor fascinațiu de peisaje naturale.
Dacă v-am stârnit curiozitatea, nu ezitați și porniți în explorarea acestei perle culturale mexicane, una dintre cele 7 minuni ale lumii. Încheiați doar o asigurare de călătorie pentru un sejur lipsit de griji.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.