26 mai 2024

Ce este și când se recomandă o orteză corectoare de statică a piciorului?

1 min read
orteză corectoare de statică a piciorului

orteză corectoare de statică a piciorului

O orteză corectoare de statică a piciorului are rolul de a amortiza șocul în timpul mersului, de a oferi un confort sporit și se confecționează din silicon sau din material plastic cu căptușeală moale pentru protejarea tegumentului. Este recomandată în tratamentul piciorului strâmb congenital sau postoperator, dar este indicat și în patologii, ca: picior plat, picior spastic, picior valgus, picior talus. Gama de orteză corectoare de statică a piciorului cuprinde: talonetele standardizate și amprentele individuale, orice suport ortopedic sau susținători plantari, dar și orteza corectoare de statică a piciorului.


Podologia este aceea ramură a medicinei, care se ocupă de tratamentul afecțiunilor piciorului, și podologul este specialistul, care reprezintă această specializare. Podologul, medicul ortoped sau kinetoterapeutul îndrumă pacientul în alegerea unei orteze potrivite pentru diformitatea la nivelul piciorului recomanda un tratament adecvat.
Talonetele asigură în mod optim susţinerea şi corecţia modificărilor statice a piciorului, precum: picior plat, prăbuşirea bolţii plantare longitudinale sau transversale. La începutul purtării talonetelor poate apărea senzaţia de disconfort, datorată percepţiei diferite a presiunii plantare la diferite persoane. În astfel de cazuri în primele 2-3 săptămâni se recomandă la început folosirea treptată a susţinătorilor plantari, începând cu 20-30 minute, până când planta se acomodează perfect.
Dacă aveți nevoie de o orteză corectoare de statică a piciorului, căutați cu încredere produsele ortopedice de la Atomedical Vest!

More Stories

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.